fbpx

Hoe werkt het consult?


Werkt het altijd?

Ik geef je een analyse, een stappenplan en alle handvatten die je nodig hebt om het slapen van je kleintje vlot te trekken. Dan is het aan jou om dit te doen (optioneel kan ik je hierbij coachen). Het succes is dus afhankelijk van je inzet. Dat gezegd hebbende werkt deze methode zeer effectief: bijna alle ukjes vinden weer de weg naar dromenland.

Kun je aan het slapen werken als je baby jonger is dan 4 maanden?

Ja hoor! Ik doe aan slaapcoaching en niet aan slaaptraining. Daarnaast krijg je een flinke dosis slaapeducatie waardoor je het direct goed kunt doen of kunt bijsturen. Dit maakt een consult geschikt voor alle kleintjes van 0-4 jaar. Met uitzondering van de eerste paar weken, deze mogen echt in het teken staan van wennen, hechten, uitrusten en genieten. Naar wens kun je dan wel een consult doen om beslagen ten ijs te komen, maar echt starten doe je dan na een paar weken.

Is het echt zonder huilen?

Ja! Ik heb veel aandacht voor hechting, responsiviteit, de ontwikkeling (en mogelijkheden) van je kleintje én praktische haalbaarheid. Dat betekent kleine stappen, veel liefde, goede haalbaarheid en geen tranen.

Wat maakt een droomritmecoach anders dan een slaapcoach?

Ik ben persoonlijk opgeleid door de grondlegster van deze methode. Om toegelaten te worden tot de opleiding heb ik een selectieprocedure doorlopen en gedurende de opleiding is er een intensief kennis- en vaardigheidstraject, met ook een eindexamen. Droomritmecoaches hebben naast kennis en kunde ook ervaring: ze zijn zelf moeder en hebben in den lijve ondervonden wat het is om een slecht slapende baby te hebben.

Er is ‘continued education’ en mentoring van Stephanie | Slaapdeskundige. Het is de enige Nederlandse opleiding op dit gebied en deze is gebaseerd op de bewezen Droomritme aanpak, die ontwikkeld is samen met ouders en zorgverleners en al meer dan een decennium bestaat. Gecertificeerde droomritmecoaches hercertificeren zich ieder jaar, opdat de kwaliteitseisen worden gewaarborgd. Dit geeft je alle zekerheid dat je een passend en kwalitatief consult ontvangt.

Bovenal is een droomritmecoach anders omdat echt alles rondom slapen wordt bekeken (fysieke, softe en slaaptechnische factoren), je een compleet consult ontvangt (een klein boekwerk met een analyse, stappenplan en veel uitleg) welke volledig persoonlijk is. En de aanpak holistisch en zonder tranen is.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en
ontvang gratis het e-book:
"De Slaapbasis"!

In dit e-book geef ik jou 5 waardevolle tips die zorgen voor een goede slaapbasis bij jouw kindje. Die slaapbasis is niet geheel onbelangrijk, want dit zorgt ervoor dat jouw kindje kan leren zelfstandig in slaap te vallen!